ArGusto kézműves kávé

A kávé manufaktúra mestermunkája!

Mit kell tudni a kézműves kávékról?

A kávé pörkölése különleges figyelmet és szakértelmet igényel. A kézműves kávé jellemzője, hogy a nagyüzemi kávépörkölés helyett kis mennyiségben történik a kávészemek pörkölése 12 kg-os tételekben. Minden munkafolyamatot automatizálás nélkül kézzel végzünk. A pörkölőmester figyeli a pörkölés folyamatát és a legmegfelelőbb pillanatokban avatkozik közbe. Minden egyes kávéfajtának megvannak a maga pörkölési jellemzői, amiket messzemenően figyelembe veszünk kávéink pörkölésénél és a kávékeverékek összeállításánál.

A kávépörkölés velejárója, hogy a pörkölés után, a megfelelő pörkölési szint elérésével nem ér véget a pörkölési folyamat, hanem a kávé tovább "dolgozik", ami előnytelenül befolyásolja az aromákat ezért gyors hűtésre van szükség. Ezt a nagyüzemekben vízpermettel oldják meg. A hűtésnél alkalmazott vízpermet nemcsak a kávé súlyát növeli, hanem a kialakult aromákat is rontja, mivel a kioldódás megkezdődik. A kis mennyiségeknek köszönhetően ezt intenzív léghűtéssel, víz permetezése nélkül végezzük, így az aromák és a teljes koffeintartalom a kávészemekben maradnak.

A világ más-más tájairól származó kávéknak más-más karakterük van. Különböző pörkölési szinteken más-más jellege domborodik ki az ízeknek. Több éves kísérletező munkával létrehoztunk olyan válogatott kávékeverékeket, melyek aromája, illata és harmóniája egyedülálló, a megfelelő szintű pörkölésnek köszönhetően. Kávéink az arabica és robusta kávék kölönböző világtájakon termő kávéiból kerültek összeválogatásra, hogy Te érezd a mindent felülmúló különbséget az ízekben. Ez már valóban művészet. A lágy, krémes íztől indulva az erősebb testesebb ízvilágig megtalálod a számodra mennyei ízt tartogató kávét, capuccinot. Kávéinkban 5-7 különböző kávétípusból gondosan összeválogatott kávét találsz.

Az Ar'Gusto kávék a világ legjobb kávéiból kerülnek válogatásra.

 

 

Artigiano Gusto

Valódi kézműves ízekben, a hódító aromák tánca. Mindent felülmúló különbség! Frissen pörkölt szemeskávé, amiben a legteljesebb aroma rejlik!

 

Ar’gusto ízesített kézműves kávé

Az ízesített Ar’gusto kávék a Fresco keverésű kávé alapból készülnek. A Fresco keverék egy erőteljes magas koffein tartalmú kávé, igazi felfrissülés! 80% robusta kávé, 20% arabica kávé keveréssel. A hozzáértő kávé ínyencek által is kiválónak minősített feketét, reggeli és délutáni kávézáshoz ajánljuk.
Több információ

 

Ar’gusto szemes kézműves kávé

Az Ar’gusto szemes babkávék a robusta és az arabica kávé keverékek remek alkotásai. Karakteres ízüket és különleges aromájukat a bevezetésben megemlített két kávé keveréknek köszönhetik, a szakértelmet igénylő kézi pörkölés mellett.
Több információ

 

Ar’gusto durva őrlésű kézműves kávé

Az Ar’gusto durva őrlésű kávék alkalmasak kotyogós kávéfőzőkhöz és a filteres kávéfőzőkhöz. De ez az őrlés alkalmazható még eszpresszó gépekhez is, viszont a finomabb íz érdekében ezekhez a gépekhez, a finom őrlés jobban ajánlott. A víz a durva őrlésű kávén hamarabb átfolyik ezért íze kevésbé markáns.
Több információ

 

Ajándék Ar’gusto kávé szettek

Az Ar’gusto prémium porcelán csészékből inni már önmagában élvezetes, ízesített kávét inni pedig mennyei! Lekerekített élek, nagy mechanikai szilárdság, gyönyörű forma, dinamika, szépség, fantasztikus kávéízek, aromák! Válaszd a hozzá legjobban illőt, és vidd neki ajándékba!
Több információ

 

Ar’gusto kávés kiegészítők

Prémium porcelán csésze igényes kávékedvelőknek.
Lekerekített élek, testes 125 gr-os csésze vastag fallal.
Nagy mechanikai szilárdság, gyűnyörű forma, dinamika, szépség.

Gyártó: Lubiana porcelán manufaktúra, Lengyelország

Több információ

 

Webmester: ITM
Safis Webáruház © 2019